maanantai 30. syyskuuta 2013

MONKEY – Pöytyän omakotimessut 2014

Monkeyn aloitusseminaari alkoi torstaina 5.9.2013 Lemminkäisenkadulla. Pientä jännitystä oli ilmassa, kun auditoriosali alkoi täyttyä eri alojen opiskelijoista. Monkeyn esittelyn jälkeen siirryimme valmiiksi jaettuihin projektiryhmiin. Projektiaiheeksi saimme Pöytyän omakotimessut. Moni meistä tiesi tosi vähän Pöytyästä, mikä lisäsi kiinnostavuutta aiheeseen keskuudessamme.

Ryhmäytyminen

Projektiryhmämme koostuu 20 jäsenestä. Tärkeää oli alussa tutustua jäseniin ja ryhmäytyä. Olimme hieman riippuvaisia ohjaavasta opettajastamme, sillä emme tienneet kuinka aloittaa projektin työstäminen. Ryhmäytymisessä ja toisiimme tutustumisessa käytimme toiminnallisia menetelmiä. Ryhmämme näytti yhteistyökykyiseltä ja projektin aiheesta kiinnostuneelta. Tutustumisessa saimme selville toistemme vahvuuksia ja osaamista. Näin meidän oli helppoa myös jakaa roolit ja vastuut ryhmässä. Ennen varsinaiseen aiheeseen perehtymistä, laadimme ryhmällemme seuraavat pelisäännöt:

PROJEKTIN SÄÄNNÖT
1.       Työt ja vastuut jaetaan tasaisesti
2.       Auta ja pyydä apua
3.       Anna positiivista ja rakentavaa palautetta
4.       Sitoutuminen asetettuihin tavoitteisiin ja aikatauluihin
5.       Ota muut huomioon kunnioittamalla ja kuuntelemalla
6.       Rento ilmapiiri :-)

Ryhmässämme projektin työstäminen alkoi hitaasti, sillä saimme toimeksiannon myöhässä. Päätavoitteenamme toimeksiannossa on siis tuoda positiivista näkyvyyttä Pöytyälle hyvänä kuntana asua. Aloitimme projektin työstämisen villillä ideoinnilla. Ryhmämme oli aktiivisesti mukana, mutta ongelmana oli toimeksiannon moniselitteisyys ja tiedonpuute. Huomasimme tarvitsevamme lisää ja tarkempia tietoja siitä, mitä toimeksiantaja meiltä odottaa. Ideointi pysähtyi hetkeksi, kunnes saimme lisää tietoja.

Huolimatta alkuvaikeuksista ryhmämme alkoi muuttaa alkuideoitaan ja laatia tilalle toimeksiannon mukaisia uusia ideoita. Jakauduimme pienempiin ryhmiin aktiivisemman ideoinnin saamiseksi. Saimme villejä ja tosi mielenkiintoisia ideoita aikaan. Koko projekti alkoi tuntua mukavalta ja hauskalta. Nähtäväksi jää jatkossa vain se, toteutuvatko villit ideamme niin kuin olemme niitä suunnitelleetkin vai muuttuvatko ne matkan varrella.

Ryhmän yhteistyö

Tähän saakka ryhmämme jäsenet ovat olleet mukana aktiivisesti ja jokainen on hoitanut vastuunsa. Apua on tarjottu toisillemme aina tarvittaessa. Viesti on kulkenut ryhmässämme oikein hyvin. Meillä on viikoittaisia tapaamisia koko ryhmän kesken, jossa käydään läpi kaikkea projektiin liittyviä asioita ja jatketaan projektin työstämistä yhdessä. Olemme toisiimme yhteydessä usein myös facebookin kautta; olemme perustaneet pienkeskusteluryhmiä ja koko ryhmälle oman ryhmäsivuston. Toivotaan ryhmätyöskentelyn jatkuvan keskuudessamme näin ja vielä paremmin!

Kohti toteutusta

Tällä hetkellä olemme vähitellen suuntaamassa kohti ideoidemme toteuttamista. Olemme kuitenkin vielä toteutuksen alkuvaiheessa. Ideat saattavat muuttua vielä matkan varrella, mutta yritämme kuitenkin pysyä näissä. Tärkeintä toteutuksen kannalta on kuitenkin se, että ollaan ryhmässä edelleen yhdessä ja ilomielin jatkamassa matkailuamme Pöytyän projektissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti