tiistai 1. lokakuuta 2013

ILOA JA VIRKISTYSTÄ IKÄIHMISTEN SYKSYYN


Meidän ryhmä sai toimeksiannokseen järjestää neljään eri kuntaan virkistymispäivä ikäihmisille. Tavoitteena on tuoda sekä palvelutaloissa asuville että kotihoidon asiakkaille piristystä syksyyn ja samalla tarjota jotain normaalista arjesta poikkeavaa toimintaa. Kunnat, joissa virkistyspäivät järjestetään, ovat Lieto, Koski TI, Marttila ja Tarvasjoki.

Ryhmäläiset tulivat tutuksi melko pian, ja jo toisella tapaamisella oli vastuuhenkilöt ja ryhmäläisten erilaiset roolit päätetty. Tehtävien jakaminen sujui (yllättävänkin) kivuttomasti ja jokainen löysi pian oman paikkansa.
 
Projektin toisella viikolla kävimme
virkistäytymässä ja ryhmäytymässä Aliaksen avulla.

Valitsimme tapahtumien teemaksi ”Matka maailman ympäri”. Jokaisessa kunnassa virkistymispäivä toteutuu tämän yhteisen teeman mukaisesti, mutta koska kohderyhmä vaihtelee palvelutalon asukkaiden ja kotihoidon asiakkaiden välillä, sovellamme tietenkin toimintaa heidän tarpeiden ja vaatimusten mukaiseksi. Olemme jakautuneet kahteen ryhmään ja kumpikin ryhmä vastaa kahdesta eri kunnasta. Tapahtumat ovat viikolla 44 ja ne kaikki toteutetaan eri viikonpäivinä, mikä helpottaa materiaalien ja tarvikkeiden hankintaa sekä kuljettamista.


Tavoitteiden asettelua…

Projektisuunnitelma on nyt valmis ja lähetetty eteenpäin, ja nyt onkin edessä toimeksiantajan tapaamisia, suunnitelmien hiomista ja materiaalien hankkimista. Olemme jakautuneet kahdessa ryhmässä vieläkin pienempiin suunnitteluryhmiin, minkä kautta yksityiskohtien suunnittelu on ollut huomattavasti helpompaa. Olemme myös pyrkineet siihen, että jokaisella ryhmäläisellä on joku vastuualue. Kun on ihmisiä niin monelta alalta, olisi järjetöntä olla hyödyntämättä ryhmän jäsenten monipuolista osaamista!

Jännityksellä jäämme odottamaan mitä ikäihmisten viikko tuo tullessaan…!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti